Obecna oferta restauracji to kuchnia międzynarodowa z przewagą smaków włoskich i polskich. Legendarne danie to zupa Leśnego Dziadka, której sprzedanych ilości nie jesteśmy wstanie zliczyć. Dzięki dużemu doświadczeniu międzynarodowemu staramy się co jakiś czas zaoferować zupełnie coś nowego. Bazujemy na produkcie świeżym dostarczanym przez firmę, która ma ponad 100 lat doświadczenia w zapewnianiu asortymentu o jak najwyższej świeżości i jakości. U nas zjesz polędwice Kobe, Charolais, la Marocha, Angus Beef, ryby takie jak Barwena, Papugoryba Dwubarwna, Red Snaper, Turboty itp.
Nasza
Świeżość i jakość
Dwa razy w tygodniu przyjeżdżają produkty certyfikowane Kat. 48h( są dostarczone w 48 godzin od złowienia do restauracji z morza śródziemnego i północnego). Zapraszamy do naszej restauracji naszą pasją jest gotowanie i odkrywanie nowych smaków.
Założyciel i Szef
Restauracja została założona przez Zbigniewa Radeckiego w roku 2006 po 25 latach pracy w Polsce i Niemczech. Szef Pracę rozpoczął w 1988 roku w restauracji Roma w miejscowości Cesarskiej Putbus na wyspie Rugi. Praktyki nabywał pod okiem uzdolnionych kucharzy jak Salvatore La Ferrera z Włoch. Jak każda kariera w kuchni i jego rozpoczęła się od podstaw czyli zmywaka by następnie piąć się wyżej w umiejętnościach kucharskich. Po 4 latach przyjął stanowisko szefa kuchni. Otwierał restauracje włoskie w Niemczech w miejscowościach Ahlbeck, Heringsdorf, Rostock, Warnemunde, Borkum. Do polski powrócił w 1998 roku by otworzyć restaurację Avanti, następnie Astoria Międzyzdroje i w roku 2000 Club Grand Cru. W którym stworzył zespół ze współpracowników, z którymi już wcześniej dzielił kuchnie, do nich dołączył Mistrz Świata Cukierników Janusz Profus. Wykorzystując duże doświadczenie międzynarodowe zdobyli wiele laurów w tym: dotarcie do finałów mistrzostw kucharzy do 24 lat w Nantes, mistrzostwo Polski Kelnerów, Rekord Guinessa w budowie domu z piernika, Jedna z najlepszych restauracji w Polsce wg. miesięcznika Sukces, Elle, Wprost. Wielu znakomitych kucharzy dzięki temu zdobyło swoje doświadczenie by móc je przekazać innym pracując jako szefowie kuchni w renomowanych restauracjach Europy.
Zbigniew Radecki
ul. Tkacka 12
70-556 Szczecin
Pon-Czw 14-23(kuchnia do 22)
Pt-Sb 12-24(kuchnia do 23)
Nd 12-22(kuchnia do 21)